[vc_row bg_type=”image” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_new=”id^7087|url^https://www.adnanakyuz.com/wp-content/uploads/2018/01/2027-yilinda-freelancer-serbest-calisan-sayisi-normal-calisan-sayisini-gececek.jpg|caption^null|alt^null|title^2027-yilinda-freelancer-serbest-calisan-sayisi-normal-calisan-sayisini-gececek|description^null” bg_image_repeat=”no-repeat” bg_override=”browser_size” css=”.vc_custom_1516134763836{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}”][vc_column][vc_empty_space height=”330px”][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%230c0c0c” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1510251627482{padding-right: 15px !important;}” el_class=”yesil”][vc_column_text][yazar] [okuma] [gor][/vc_column_text][vc_empty_space height=”250px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Hatırlatma notları, faks makineleri, sekreterler ve dosyalama sistemleri? Bir zamanlar norm olan şeylerin çoğu modern iş yerinde artık az kullanılır hale geldi.

Peki bu yıl doğan çocuklar için çalışma dünyası nasıl görünecek?

2018’de doğanlar para kazanma yaşına geldiğinde 4 şey ortadan kalkacak.

[/vc_column_text][vc_column_text]

TEHLİKE

[/vc_column_text][vc_single_image image=”7082″ img_size=”full”][vc_column_text]

İnşaattan, derin deniz sondajına, madencilikten kaynağa kadar işler genellikle işçiler için önemli derecede risk oluşturuyordu. Sıkı sağlık ve güvenlik kanunlarının gelmesiyle birlikte, itfaiyeciler, nükleer bilim adamları ve dalgıçlar da dahil olmak üzere birçok işçi hala tehlikeli ortamlara girmek ve yalnızca seçtikleri kariyer nedeniyle önemli ölçüde risk altına giriyorlar.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Robotlar, insanlar için en tehlikeli olan işleri devralmak için idealdir. Ve işverenlerin, kendi iş gücünü koruyacakları bu işi yapmak için robotlar geliştirmeleri için güçlü bir teşviği vardır, çünkü yaralanma ve tazminat ödemeleri nedeniyle kaybedilen zamanları en aza indirir.

[/vc_column_text][vc_column_text]

9-5 ÇALIŞMA

[/vc_column_text][vc_column_text]

Normal çalışma saatleri 09.00-17.00 arasındadır.


Çoğu işçi artık çalışmalarına, istedikleri yerde ve yerden daha fazla kişinin uzaktan çalışmasına neden olabilir. Ve bu durum da, “çalışma saatleri” kavramını gereksiz hale getirecek; çoğu işveren için önemli olan işin yapılıyor olması yeter hale gelecektir.

[/vc_column_text][vc_column_text]


“Amerika’da Freelancer: 2017” raporunda 57.3 milyon Amerikalı’nın (ya da ABD iş gücünün %36’sının) freelancer bulunarak ekonomiye yılda yaklaşık 1.4 trilyon dolara katkıda bulunduğu bulundu. Serbest çalışanlar 2027 yılına kadar normal çalışan sayısını ister istemez geçecektir. Serbest çalışanların çalışmaları genellikle birden fazla müşteri için çalışmaya dayanır ve bu da 9-5 kültürün sonunu getirir ve görevlerin yapılması gerektiğinde, işlerin yapılması gerektiğinde çalışmaya doğru ilerlemektedir.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”7083″ img_size=”full”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][ilgili id=”6735″][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

NAKİT VE KART ÖDEMELERİ

[/vc_column_text][vc_column_text]

Nakit gittikçe ortadan kaybolan bir araç haline geliyor. İnsanların nakit ihtiyaçları gün geçtikçe artık bitiyor en küçük işletmelerin bile kredi kartı ile ödeme alması birlikte para sadece bankada sayısal bir değer olacak işlem görecek.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”7084″ img_size=”full”][vc_column_text]

Cap Gemini’nin Dünya Ödemeler Raporu 2017’ye göre, 2014-2015 döneminde küresel olmayan nakit dışı işlem hacimleri %11.2 artarak 433.1 milyar olan son on yıllık dönemin en yüksek büyümesine ulaştı.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Banka kartı ve kredi kartlarına olan gereksinim de ortadan kalkabilir. Artık akıllı telefon üzerinden Apple Pay veya Google Cüzdan gibi hizmetler ile ödeme, Paypal veya Square gibi ödeme platformları aracılığıyla ödeme seçenekleri de dahil olmak üzere bir dizi seçenek var.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

KOLTUKLAR

[/vc_column_text][vc_column_text]

Bilgisayarlar iş hayatında en büyük yardımcımız. Fakat onların önünde oturarak geçirdiğimiz zaman kalp rahatsızlığından şişmanlığa ve sırt ağrısından inmeye ve kolon kanserine kadar çeşitli sıkıntılardan sorumlu tutuluyor.

[/vc_column_text][vc_column_text]


Tıp dergisi Lancet, 142 ülkede artmış bir yerleşik yaşam biçiminin maddi etkisini tahmin etmeye çalıştı ve yerleşik bir yaşam tarzının 2013 yılında 675 milyar dolara mal olacağını hesapladı.

[/vc_column_text][vc_column_text]


Giderek koltukların yerini ayakta rahatla yapılabilecek şekilde iş yapılacak masalar alıyor. Oturarak zor yapılan işler ayakta daha rahat vekolay şekilde yapılıyor.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Sonuçta genel olarak gelecekte bir çok makinenin ve çalışanın yerini farklı makineler alacak, insanlar normal çalışma saatleri dışında serbest çalışan olarak iş yapmaya devam edecek.

[/vc_column_text][vc_column_text]Kaynak: https://www.weforum.org/agenda/2018/01/4-things-children-born-in-2018-probably-won-t-experience-at-work/[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]
Published On: 16 Ocak 2018 / Categories: Ekonomi / Tags: , , , , /

En Son Haberleri Almak İçin Abone Olun

Spam yok! Gizlilik Politikamız hakkında buradan bilgi edinin.