Her networker olmaya aday kişilerin sözlüğünden çıkarıp atması gereken sözcükler vardır. Ya da en azından bunlar, büyüme motorunun işler halde kalmasını sağlamak için ekibinin yanındayken dile getirmemeleri gereken kelimelerdir. Önemli olan doğru zamanda ve doğru ruh halindeyken, doğru şeyi anlatmaktır.

Ve işte direksiyon başına geçeceklere tavsiyeler:

1. Şöyle böyle.

Yeni bir ekipte vasatlığa yer yoktur! Mükemmeliyet azmetmekle gelir. Ve yeni bir işletmede azmetmek zorundasınız. Ne kadar marjinal olduğunu düşünürseniz düşünün, yaptığınız işlerin, resmin tamamına bir şeyler katacağının farkında olun. Ancak asla “şöyle böyle” cevabıyla tatmin olmayın – çalışmalarınız ya olağanüstü ve şirket için faydalı olmalıdır ya da başarısız olmalısınız ki bu da işinizin bir parçasıdır ve sadece risk almak konusunda istekli olduğunuzu ve kararınızın arkasında durduğunuzu gösterir. Burada, arada olanlara yer yok!

2. Yapamam.

Hoş ya da nahoş – işinizin her yönüyle başa çıkmak zorundasınız! Yeni bir işletmenin parçası olarak, her şeyi sıfırdan başlayarak inşa etmek zorundasınız. Ve bu kendi görev alanınızda olanlardan fazlasını yapmak anlamına geliyorsa, o zaman öyle olsun. Biz, ne yapılması gerekiyorsa onu yaparız. Neredeki işin halledilmesi gerekiyorsa herkesin orada devreye girmesi ve destek vermesi gerekiyor. Önemli olan, şirketin büyümesine ve pazarda kendine yer edinmesine yardım etmek. Şirketin başarısına inanın ve yapamam demeyin!

3. Eğer/Ama/Belki.

Ben bu üçlüyü kullanmaktan kaçınıyorum çünkü güvensizlik ve kararsızlık ima ediyorlar – bunlar hiç de bir girişimi için en uygun sıfatlar sayılmaz! Bir şirket kurduğunuzda, çalışanlarınızın izleyeceği görüşünüzü ve yolunuzu belirlemeniz oldukça önemlidir. Kilit nokta iletişimdir. Üstü kapalı konuşmayın ya da lafı dolandırmayın. Doğrudan konuya girin ve işleri halledin! “Eğer ve amalardan” oluşan farazi senaryolar yaratmanın hiç bir anlamı yok.

4. Ertelemek.

Ne kadar verimli çalıştığınızı düşünürseniz düşünün, rekabet asla uyumaz. Eğer elinizde kaynak yoksa, başarıya kendi imkanlarınızla ulaşın ve hiç bir şeyi beklemeye almayın. Kyani’de biz her şeyi uygulayarak yaparız ve fazlasıyla sonuç odaklıyız: daha az toplantı, daha az e-posta, daha fazla doğrudan iletişim. Kararlarımızı hızlı veririz ve kaynaklarımızı şık power-point sunumlar yapmak için harcamayız. Önemli olan şey uygulama!

5. Limit.

Ben bu kelimeyi hiç bir ortamda kullanmam. Kyani’de bir şeyler yapıyoruz çünkü yaptığımız şeylere inanıyoruz. Arabaların gücüne inanıyoruz. Hıza inanıyoruz. Ve bu da çalışanlarımızın kendilerini fazlasıyla işlerine adamalarını sağlayan bir şey. Günün sonunda, önemli olan talimatları uygulamak değildir. Önemli olan inandığınız bir şeyin, tüm adanmışlığınızla destek olacağınız bir şeyin parçası olduğunuz deneyimi yaşamaktır.

Published On: 17 Eylül 2014 / Categories: BLOG / Tags: , , , , , /

En Son Haberleri Almak İçin Abone Olun

Spam yok! Gizlilik Politikamız hakkında buradan bilgi edinin.