[vc_row bg_type=”image” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_new=”id^7281|url^https://www.adnanakyuz.com/wp-content/uploads/2018/04/Dünyanın-En-Sağlıksız-Ülkeleri-Sizce-Türkiye-Kaçıncı-Olmuştur-1.jpg|caption^null|alt^Dünyanın En Sağlıksız Ülkeleri Sizce Türkiye Kaçıncı Olmuştur|title^Dünyanın En Sağlıksız Ülkeleri Sizce Türkiye Kaçıncı Olmuştur|description^null” bg_image_repeat=”no-repeat” bg_override=”browser_size” css=”.vc_custom_1522872769524{background-position: 0 0 !important;background-repeat: no-repeat !important;}”][vc_column][vc_empty_space height=”330px”][vc_custom_heading source=”post_title” font_container=”tag:h2|text_align:left|color:%230c0c0c” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1510251627482{padding-right: 15px !important;}” el_class=”yesil”][vc_column_text][yazar] [okuma] [gor][/vc_column_text][vc_empty_space height=”250px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kalp hastalığı, kanser ve diyabet gibi bulaşıcı olmayan hastalıklar (NCD’ler) artık dünya çapında erken ölümlerin başlıca nedenidir ve her yıl 36 milyonu aşkın insanı öldürmektedir. Alkol, sigara içme ve dengesiz beslenme gibi sağlıksız yaşam tarzı tercihlerinin neden olduğu bu koşulların büyük bir kısmı kendiliğinden ortaya çıkar.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan yakın tarihli bir raporda, NCD’lerin yayılmasını kontrol altına almak için önlemlerin yetersiz olduğu ve Birleşmiş Milletler sağlık kuruluşunun küresel sağlık kriziyle başa çıkmak için dünya çapında hükümetlerin daha fazla baskı yapmasına yol açtığı ortaya çıkmıştır.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Bu araştırmanın verileri Dünya Sağlık Örgütü, CIA World Factbook ve Dünya Akciğer Derneği’nden alınmıştır. Her ülkenin performansı üç faktöre göre sıralandı:

Kişi başı yıllık alkol tüketimi
Kişi başı yıllık tütün tüketimi
Popülasyonda obezite prevalansı

Daha sonra, her bir ülkenin saflarının, hangi popülasyonun sağlığa yönelik en büyük tehdidi zararlı davranışlar yoluyla oluşturduğunu belirlemek için ortalaması alındı.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][pilgili id=”5201″ ][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][vc_column_text]

20. Ukrayna: Ülke, alkol tüketiminde sekizinci sırada yer aldı. Ortalama, bir kişi her yıl 12,8 litre alkol tüketiyor.

19. Birleşik Krallık: İngiltere, dünyanın en çok içki tüketen dokuzuncu ülkesi olma özelliği ile 19. sırada yer alıyor.

18. Romanya: Ortalama olarak, bir kişi yılda bin 619 sigara içiyor.

17. Yunanistan: Yunan nüfusunun yüzde 25’inden fazlası obez.

16. Avustralya: Ortalama, kişi başı yılda 11,2 litre alkol tüketiliyor ve ülke alkol tüketiminde 17. sırada yer alıyor.

15. Lübnan: Lübnan, tütün tüketimi açısından üçüncü sırada geliyor, bir kişi yılda ortalama 3 bin 23 sigara içiyor.

14. Kanada: Kanadalıların yaklaşık yüzde 30,1’i obez.

13. Belçika: Ülke, hem alkol hem de tütün kullanımı açısından yedinci sırada yer aldı.

12. Estonya: Nüfusun yaklaşık yüzde 24,5’i obez, her yıl kişi başı ortalama alkol tüketimi 12,8 litre olarak belirlendi.

11. Bulgaristan: Ülke alkol tüketiminde altıncı sırada yer aldı ve nüfusun yüzde 25,6’sı obez.

10. Litvanya: Litvanya halkı listedeki diğer toplumlardan daha fazla içki tüketiyor. Ortalama, kişi başı yıllık 18,2 litre.

10. ABD: Litvanya ile aynı sırayı paylaşan Amerika Birleşik Devletleri dünyada en yüksek oranda obeziteye sahip dokuzuncu ülke ve listedeki ilk 10’a giren tek Avrupalı olmayan ülke. Yetişkin nüfusun yüzde 35’i tehlikeli derecede fazla kilolu olarak sınıflandırılmış durumda.

9. Lüksemburg: Nüfusun yaklaşık yüzde 25’i obez.

8. Polonya: Ortalama olarak, bir kişi yılda bin 369 sigara içiyor ve 12,3 litre alkol tüketiyor.

7. Hırvatistan: Ülke, yılda kişi başı 13,6 litre alkol tüketimiyle altıncı sırada yer aldı.

6. Macaristan: Ortalama olarak, Macaristan’daki bir vatandaş yılda bin 774 sigara içiyor.

5. Slovakya: Nüfusun yaklaşık yüzde 27,4’ü obez. Ayrıca alkol tüketiminde dokuzuncu sırada.

4. Belarus: Ülke hem alkol hem de tütün kullanımında ikinci sırada geliyor.

3. Slovenya: Ülke sakinleri, dünyada tütün ürünleri tüketiminde altıncı sırada ve her yıl 2 bin 637 sigara içmektedir.

2. Rusya: Ortalama, kişi başı 13,7 litre alkol ve yılda 2 bin 690 sigara içiliyor.

1. Çekya: Çekya dünyanın en sağlıksız ülkesi olup alkol tüketimi açısından beşinci, tütün kullanımında ise 11. sırada yer almaktadır. Nüfusun yaklaşık yüzde 29,1’i de obez.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”7282″ img_size=”full”][vc_column_text]Kaynak: https://blog.cliniccompare.co.uk/most-unhealthy-countries[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]
Published On: 4 Nisan 2018 / Categories: Sağlık / Tags: , , , , , , , /

En Son Haberleri Almak İçin Abone Olun

Spam yok! Gizlilik Politikamız hakkında buradan bilgi edinin.